PPS levert geld op

Financieel voordeel is natuurlijk altijd interessant. Het kan met PPS, maar het is zoveel meer dan dat. Door de integrale aanpak, zowel bij het uitvragen door de opdrachtgever, als bij de realisatie en exploitatie door de markt, ontstaan diverse synergieën.

De kwaliteit van het totale project wordt beter en dus krijg je meer waarde voor hetzelfde geld. Meerwaarde, mits, moet ik zeggen, want het geld komt niet vanzelfsprekend binnen rollen.

Mits het totale project goed gemanaged wordt, van begin tot en met het einde.

Dat wil zeggen ook, juist, gedurende de vele jaren dat het pand in gebruik is.

En mits er wordt samengewerkt en niet tegengewerkt.

Dit vraagt veel van de organisatie, aan beide kanten van de tafel. Maar dan levert het ook geld en kwaliteit op. Ambities op het gebied van duurzaamheid, comfort etc. worden ineens haalbaar.

Mits je de markt op de juiste manier prikkelt en de ruimte geeft om met (andere) ideeën te komen.

De opdrachtgever heeft de sleutel van het succes in handen; de markt kan hiermee de toegang openen of blokkeren. En er zijn meer kranen die open of dicht kunnen worden gedraaid. Het is als een lichttechnicus die een knoppenpaneel bedient. Je kunt bepaalde punten of momenten belichten of juist niet. Zo gaat het ook in de samenwerking. Af en toe moet je even dimmen, maar je moet ook wel eens fel schijnen.

2 Reacties to “PPS levert geld op”

  1. Fred Doeleman Says:

    Publiek/private samenwerking verdient nieuwe aandacht en ook energie. Door de “herverkaveling” van posities aan beide kanten is de noodzaak hiertoe groter dan ooit. Publiek gaat gebukt onder het adagium Meer Met Minder terwijl Privaat wil investeren in een nieuwe positie. Meer dan ooit lijken partijen elkaar nodig te hebben in het opnieuw uitvinden van waartoe zij op aard zijn.
    Gemeenten willen naar regievoering en heroriëntatie op taken. Privaat wil zich hierin als partner positioneren, transparant en oplossingsgericht. Faire deals tegen faire prijzen. Er moeten mooie combinaties te maken zijn. Met elkaar in gesprek en werken aan vertrouwen en het herstel daarvan waar dat nodig is, is de uitdaging waarvoor we sámen aan zet zijn. Nieuwe verbindingen.
    Investeren in elkaar maakt een relatie waardevol. Altijd en overal.

  2. Carina Canoy Says:

    Dank je wel Fred, helemaal mee eens. Al voel ik me soms een roepende in de woestijn. Als er een schaap over de dam is… Het is nu echter nog een kleine voorhoede. Misschien moet het eerst wat meer door informele leiders worden opgepakt. We kunnen stimuleren en samen wat meer de positieve effecten uitdragen (de negatieve worden door alle anti-veranderaars al onevenredig uitvergroot).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: